Kesätyöntekijä Lili: ”Joka kesä töissä on odottanut jotain uutta ja jännittävää”

Lili Tyynismaa aloitti kesätyönsä WasaGroupilla jo vuonna 2012 piha-alueiden kunnossa pidolla. Siitä lähtien Lili on työskennellyt kesäisin WasaGroupilla ja edennyt tekemään erilaisia tehtäviä toimistoon.

Lili Tyynismaa aloitti ensimmäistä kertaa kesätyönsä kesällä 2012 WasaConissa. Työtehtävänä oli silloin ulkoalueiden kunnossapito, toisin sanoen nurmikonleikkuu. Hän palasi töihin seuraavina kesinä. Kesällä 2015 vastuulleni siirtyivät myös ensimmäiset WasaGroupin vuokraamat kiinteistöyhtiöt.

– Olin kuitenkin aina ollut kiinnostunut ekonomiasta – kymmenenvuotiaana ilmoitin, että minusta tulee valtiovarainministeri isona – joten tuona kesänä kokeilin myös ensimmäistä kertaa käydä toimiston puolella.

Siirtyminen kokonaan toimistotehtäviin

Kesällä 2016 Tyynismaa siirtyi kokonaan toimistotehtäviin. Kesän aikana päätehtävänä oli siirtää jo olemassa olevia fyysisiä asiakirjoja sähköiseen muotoon.

– Kulutin paljon aikaa skannaten, mutta huolehdin myös aulapalveluista ja kokoustarjoiluista ja tein monenlaisia pikkuhommia pääprojektini ohella. Kesän lopuksi pääsin jopa ottamaan osaa erääseen kokoukseen, mikä tuntui todella jännittävältä.

Seuraavana kesänä Tyynismaa oli jälleen pääasiassa kiinteistövarainhoidon apuna, mutta tänä kesänä hän on toiminut enemmän HR/PR-puolen kesätyöntekijänä.

– Monipuoliset työtehtävät ovat opettaneet paljon ja lisäksi niiden ansiosta olen saanut tehdä töitä useiden eri ihmisten kanssa.

Työyhteisö WasaGroupissa on todella tiivis

Tyynismaasta on ollut todella mielenkiintoista seurata ja ilo olla osana WasaGroupin kehitystä. Joka kesä töissä on odottanut jotain uutta ja jännittävää. Erityisen jännittävää on nähdä eri alojen ihmisten tekevän yhteistyössä Wasa360-konseptin puitteissa.

Työyhteisö WasaGroupissa on todella tiivis huomioon ottaen yhtiön koon. Tyynismaa kokee, että hänet on nuoresta iästä huolimatta otettu joka vuosi mukaan saumattomasti. Hänestä on todella hienoa, kuinka yhden konsernin alla pystytään hoitamaan kiinteistöprojekti alusta loppuun. Toisaalta hänestä on outoa ajatella, ettei kukaan toinen yhtiö ole aiemmin keksinyt kokeilla samaa.

– On hassua kuvitella, että asiat, jotka meillä voi hoitaa kävelemällä toisen työpisteelle, vievät paljon enemmän aikaa muissa yhtiöissä, joista kaikki palvelut eivät löydy talon sisältä. Wasa360-konseptin hiominen on tietenkin vienyt aikaa ja sitä sekä WasaGroupia kehitetään edelleen.

Tyynismaa toivoo pystyvänsä olemaan edelleen osa WasaGroupin kehitystä.

Paljon erilaisia kokemuksia

Tyynismaa kokee, että WasaGroupilla viettämät kesät ovat antaneet hänelle paljon erilaisia kokemuksia, jotka tulevat varmasti olemaan hyödyllisiä tulevaisuudessa. Tyynismaasta on ollut ilo saada tehdä tehtäviä laidasta laitaan, sillä niiden avulla hän on hahmottanut WasaGroupin kokonaisuutta paremmin ja konkreettisemmin.

– Nyt kun syksyllä lähden opiskelemaan kauppatieteitä yliopistoon, tiedän jo mitä tiedolla ja taidoilla, joita opin, on mahdollista tehdä.

 

 

Lili Tyynismaa
Ikä: 18
Koulutus: Ylioppilas
WasaGroup-ura alkoi: 2012