Myyntijohtaja Petteri: “Seuraava steppi urallani”

Petteri Saarinen jätti työnsä monikansallisessa HR-yritysjätissä ja hyppäsi vetämään WasaGroupin kiinteistökehityshankkeiden myyntiä.

Myyntijohtaja Petteri Saarisen työ WasaGroupin kiinteistökehityshankkeiden käynnistäjänä alkaa jopa vuosia ennen kuin ensimmäistäkään kauhallista maata on siirretty työmaalla. Wasa360-nimiseen konseptiin nimittäin kuuluu kiinteistön koko elinkaari sopivan tontin ja vuokralaisten löytämisestä itse rakentamiseen ja valmistumisen jälkeiseen ylläpitoon. Lopputuloksena valmistuu mm. kauppakeskuksia, päiväkoteja ja teollisuusrakennuksia eri puolille Suomea.

Vastuun houkuttelemana WasaGroupiin

Etelä-Suomesta kotoisin oleva Petteri saapui Vaasaan opiskelemaan kauppatieteitä. Gradunsa hän kirjoitti teknologiajätti ABB:lle, mutta pysyvä työpaikka löytyi lopulta henkilöstöpalvelualalta. Seitsemän vuoden aikana Petteri kehittyi myyntityössä ja sai valtakunnallisia avainasiakkuuksia hoidettavakseen.

Vuonna 2014 Petteri oli tullut tienhaaraan urallaan. Silloinen tehtävä oli alkanut tuntua mukavuusalueella pyörimiseltä ja yrityksen sisällä eteneminen olisi vaatinut muuttoa pk-seudulle, mistä taas perhe ei innostunut.

– WasaGroupin tarjoama työ kuulosti niin mielenkiintoiselta, että siihen oli pakko tarttua. Ajankohtakin oli sopiva ottaa seuraava steppi urallani.

Kärsivällinen ja utelias myyntimies

wasagroup-uratarinat-petteri-saarinen2Petterin ensimmäinen tehtävä oli löytää vuokralaisia WasaGroupin hallinnoimiin toimitiloihin Vaasan seudulla. Kahdessa ja puolessa vuodessa hän on hypännyt huomattavasti isompiin saappaisiin, kun Wasa360-konsepti on kehittynyt nykyiseen muotoonsa. Uusi työ on kehittänyt Petteriä myynnin ammattilaisena monella tavalla.

– Julkisen sektorin mukanaolo tuo hankkeisiin tiettyä hitautta, mitä ei saa jäädä murehtimaan. Olen oppinut hahmottamaan suuria kokonaisuuksia sekä edistämään useita isoja projekteja samanaikaisesti. Myös rakentaminen on tullut tutuksi, kun talossa on pitkän linjan ammattilaisia neuvomassa, hän toteaa.

Myyntijohtajan työhön sisältyy paljon matkustamista ja uusien ihmisten tapaamista, mikä sopii uteliaalle moottoriturvalle erinomaisesti.

– Olen hirveän kiinnostunut uusista ihmisistä ja asioista. Olennaista on se, että se tulee luonteestani eikä ole harjoiteltua tai teennäistä, Petteri tuumailee.

Työkaverit tukena kaikessa

Petteri ei ole katunut hetkeäkään sitä, että jätti uran kansainvälisessä pörssiyhtiössä taakseen. WasaGroupissa hän on päässyt muokkaamaan toimenkuvaansa ja näkee työnsä tulokset konkreettisesti. Myös työpaikan yrityskulttuuri ja yhteishenki saavat häneltä kiitosta:

– Tänne on päätynyt työlleen omistautunutta, muttei ryppyotsaista porukkaa. Hyvän fiiliksen aistii muutamassa minuutissa, kun väki kokoontuu joka aamu yhteiselle kahvihetkelle pääkonttorin aulaan.

WasaGroupiin on päätynyt työlleen omistautunutta, muttei ryppyotsaista porukkaa.

Petteri Saarinen
Ikä: 37
Titteli: Myyntijohtaja
Koulutus: Kauppatieteiden maisteri
Ura WasaGroupissa: 2014