Laskentapäällikkö Inga: “WasaGroupissa ei ole lasikattoja”

WasaGroupissa on mahdollista nousta kesäapulaisesta aina konsernin avainpaikoille asti, kunhan asennetta löytyy. Näin laskentapäällikkö Inga Leskisenkin ura rakennusalalla on edennyt.

Laskentapäällikkö Inga Leskinen, WasaGroup

Inga Leskinen tuli töihin rakennusliike WasaConiin toisen vuoden insinööriopiskelijana vuonna 1998. Aluksi hän lähinnä auttoi arkirutiineissa – vastasi puhelimeen, käsitteli postia ja jopa siivosi paikkoja – kunnes pääsi kokeilemaan siipiään laskennan ja hankinnan assistenttina. Kaikki lomat ja vapaat töissä viihtyneen opiskelijan ahkeruus ei jäänyt esimiehiltä huomaamatta, joten työt jatkuivat valmistumisen jälkeen vuonna 2000 vakituisena.

Kahden vietetyn äitiysvapaan jälkeen Inga halusi erikoistua laskentaan ja hankintaan. Työnantaja tarjosi mahdollisuuden kehittyä näiden alojen spesialistiksi, ja vuodesta 2011 Inga onkin ollut päävastuussa WasaConin tarjouslaskennasta. Ensi vuoden alussa ura nytkähtää vielä eteenpäin, kun hän siirtyy WasaConista koko WasaGroup-konsernin laskentapäälliköksi.

Laskentapäällikkö pitää langat käsissään

Kun tarjouspyyntö saapuu rakennusliikkeeseen, tietää se laskentapäällikölle kiireisiä päiviä. Vain kahdessa viikossa hänen täytyy “pystyttää rakennus mielessään” ja laskea, paljonko materiaaleja ja työtä rakentamiseen tarvitaan. Hinta on saatava kohdalleen, sillä jos tarjouksessa on ilmaa, urakkaa ei koskaan saada. Jos taas tarjouksesta unohtuu asioita pois, voi urakka tuottaa yritykselle kipeät tappiot.

– Laskentapäällikön tärkein ominaisuus on kyky hahmottaa oleelliset asiat isosta kokonaisuudesta nopeasti, Inga kiteyttää.

Laskentapäällikön työ on itsenäistä ja vaatii kärsivällisyyttä, sillä ison kohteen laskennassa kuluu useita kokonaisia päiviä. Yksin häntä ei kuitenkaan jätetä, sillä työpäällikkö ja vastaava mestari tukevat häntä työmaan suunnittelussa ja hankintapäällikkö rakennusmateriaalien kustannuksissa. Laskentapäällikkö keskustelee tiiviisti myös asiakkaan kanssa ja valmistelee aliurakoitsijoita urakkaan.

Työyhteisö, jossa kaikilla on hyvä olla

wasagroup-uratarinat-inga-leskinen2WasaGroup-konserni järjestää työntekijöilleen kattavasti virkistystoimintaa. Liikuntapäivinä kokeillaan uusia lajeja yhdessä ja omatoimista liikuntaa tuetaan Tyky-seteleillä. Työkaverit osallistuvat myös puulaakijalkapalloon ja käyvät yhdessä kuntosalilla kerran viikossa. Liikunnan vastapainoksi sykettä nostavat yhteiset juhlat, kuten WasaConin 20-vuotisjuhlien kunniaksi järjestetyt merirosvonaamiaiset.

Pian 20-vuotisella kokemuksella WasaGroupia tarkasteleva Inga viihtyy työyhteisössä koko sydämestään.

– Olen aina sanonut, että vahva me-henki on WasaGroupin koko menestyksen salaisuus. En tiedä, miten tänne onkaan valikoitunut niin hyviä tyyppejä! hän naurahtaa.

– Vahva me-henki on WasaGroupin koko menestyksen salaisuus.

– Vaikka konserni on kasvanut nopeasti, ei se ole koskaan aiheuttanut epävarmuutta tai eripuraa. Kaikilla on hyvä olla ja luottavainen mieli tulevasta.

Inga Leskinen
Ikä: 40
Titteli: Laskentapäällikkö
Koulutus: Rakennusinsinööri (tuotantotalous)
WasaGroup-ura alkoi: 1998