Tekninen hankekehitysjohtaja Timo: “Sain WasaGroupissa nopeasti vastuuta”

Nuori tekninen hankekehitysjohtaja Timo Pahkala on saanut itse kokea WasaGroupin erinomaiset etenemismahdollisuudet. Koska talossa arvostetaan osaavia käsiä, hän haluaa kiivetä urapolkua vielä pitkälle.

Rakennuttajainsinööri Timo Pahkala, WasaGroup

Timo Pahkala tuli ensimmäisen kerran töihin WasaGroupiin jo opiskeluaikoina. Hän puki aamulla WasaConin työhaalarit ylleen ja ahkeroi päivät rakennustyömaalla. Nuori mies nautti työstään, ja yhtiössäkin huomattiin hänen kykynsä, joten urapolku alkoi nousta vinhaa vauhtia. Pian Pahkala toimi opintojensa ohella jo laskennassa ja työmaan johdossa.

– Rakennusinsinööriksi valmistumisen jälkeen vastuulleni alkoi tulla hyvin nopeasti isoja projekteja kuten Westenergyn jätteenpolttolaitos, Himalajan palvelutalo, Porvarinkadun koulun peruskorjaus ja Hietalahden jalkapallostadion, hän luettelee.

Vuosien myötä Pahkala eteni konsernissa nykyiseen rakennuttajainsinöörin pestiinsä, jonka hän saavutti vain kolmekymppisenä. Ei kestänyt kauan, ennen kuin Timo sai konsernissa entistä enemmän vastuuta, kun hänet valittiin tekniseksi hankekehitysjohtajaksi.

– WasaGroupissa arvostetaan osaavia käsiä ja niistä pidetään huolta. Kun hoitaa työnsä hyvin, saa myös vapauksia ja vastuuta. Minulle tämä sopii täysin, kuin nenä päähän! Pahkala iloitsee.

Kun WasaGroupissa hoitaa työnsä hyvin, saa myös vapauksia ja vastuuta.

Rohkeutta, tiedon soveltamista, tiimityötä

wasagroup-uratarinat-timo-pahkala2Pahkalan mukaan teknisen hankekehitysjohtajan töissä pärjää etenkin vahvalla työmaakokemuksella; kun itsekin osaa kääriä hihat ja ryhtyä hommiin, pystyy paremmin ohjaamaan suunnittelua.

– Tietynlaista rohkeutta täytyy olla, koska teemme asioita hieman eri tavalla kuin muut. Toimimme aina hyvin asiakaslähtöisesti, mikä on rakennusalalla melko harvinaista.

Työssä täytyy myös joka päivä soveltaa aiemmista projekteista opittua tietoa.

Pahkalasta on erityisen mukavaa saada olla mukana hankkeen alusta sen valmistumiseen asti ja toimia tiiviisti lähellä asiakasta. Tekninen hankekehitysjohtaja tekee päivittäin läheistä tiimityötä myös myynnin, talouspuolen ja suunnittelun kanssa.

– WasaGroupilla ei todellakaan olla lokeroihin kangistuneita. Ympärillä on erittäin ammattitaitoinen tiimi. Ja sanoisin myös, että mukava ja iloinen tiimi. Töihin on aina kiva tulla.

Sportin peliurasta lisäpotkua töihin

Timo Pahkala on monelle vaasalaiselle tuttu nimi Vaasan Sportista, jossa hän pelasi jääkiekkoa Mestis-tasolla 5 vuotta. Pahkala kokee, että peliura on hyödyttänyt töissäkin.

– Sekä lätkässä että töissä joukkueen täytyy luoda keskuuteensa hyvä henki, jolla saadaan tuloksia. Jääkiekkoura on parantanut omaa sosiaalista kanssakäymistäni, ja tiimissä ymmärtää nyt sekä oman että toisten tärkeät roolit.

Sekä lätkässä että töissä joukkueen täytyy luoda keskuuteensa hyvä henki, jolla saadaan tuloksia.

Timo Pahkala
Ikä: 32
Ammatti: tekninen hankekehitysjohtaja, WasaGroup
WasaGroup-ura alkoi: 2008
Koulutus: rakennusinsinööri